Billedestørrelsesguide til Facebook

Billedestørrelsesguide til Facebook

Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige på alle de forskellige platforme. Derfor har jeg lavet dette indlæg, hvor jeg vil prøve at guide dig igennem alle de forskellige størrelser til Facebook.

Selvom det ikke er noget du tænker over, så er der rigtig mange forskellige størrelser du skal være opmærksom på!
Derfor vil jeg prøve at skabe et overblik over det hele her.

Facebook cover billedstørrelse

Jeg har valgt at starte med at fortælle lidt om størrelsen på facebook cover billede, da det nok er det, som folk (inklusiv mig selv), har googlet størrelsen på flest gange. Det er dog også en af de sværeste at give et decideret svar på. Grunden til dette er, at afhængig af hvilket device (altså enhed – computer, ipad, mobil osv.) du ser et cover-billede på, så vil du nok løbe ind i nogle problemer med at få den korrekte visning.

Både firmaer og privatpersoner bruger dette, og er derfor relevant for stort set alle.
For at gøre det nemmest for dig har jeg valgt at lave en lille grafisk tegning, der giver størrelsen på et Facebook cover billede.

Anbefalet str. til Computer: 820 x 312 px

Anbefalet str. til mobil: 640 x 360 px

Udfra de 2 forskellige størrelser vil jeg anbefale dig at lave dit coverbillede i denne størrelse : 820 x 360 pixels. På den måde har du den rigtige bredde til computer og den rigtige højde til mobiler. Grunden til at dette giver mening er at, hvis du centrerer din tekst og7eller det du gerne vil have i fokus på i midten af din grafik, så vil du kunne få et flot resultat på begge enheder, uden at det bliver beskåret af Facebook eller din enhed.
(Jeg vil derfor anbefale at have godt med white-space i siderne og toppen af dit coverbillede – det vil give et pænt resultat på computer og mobil.

Facebook profilbillede

For at opnå det bedste profilbillede på din facebookside, både i kvalitet og størrelse anbefaler jeg at sørge for profilbilledet er 160x 160 px. Hvis du uploader et bredt billede som profilbillede, vil du opleve at facebook beskære i det, så det passer ind i den runde boks.

Anbefalet str.: 160 x 160 px (kvadratisk)

Facebook normale billedstørrelse

Hvis du blot ønsker at uploade et helt normalt billede på din væg, som udnytter det maksimale plads og derved den bedste kvalitet, så skal du bruge et billede, som er kvadratisk og mindt 504 x 504 px.
Grunden til det er bedst at uploade kvadratiske billeder er at, facebook automastisk prøver at tilpasse billedet til de 504 px i bredden. Det vil derfor ned-/opskalere højden på billedet, så det passer med de 504 px.
(Hvis det billede du vil uploade er bedst i bredformat kan det godt lade sig gøre).

Anbefalet str.: 1200 x 1200 px (kvadratisk)

Anbefalet str.: 1200 x 900 px (bredformat)

Facebook billedstørrelse til links

Hvis du ønsker at give dit link et billede som står knivskarpt og i den rigtige størrelse så intet bliver beskåret af facebook, så skal du bruge et bredt billede i mindst 484 x 252 px.

 

Hvis du uploader det i mindre størrelse, vil billedet blive vist ved siden af teksten fremfor under. Billedet i 484 x 252 px vil blvie vist i en boks under teksten.

Anbefalet str.: 484 x 252 px

Facebook videostørrelse

Hvis du ønsker at uploade en video til din facebookvæg, er det vigtigt at huske at sætte et godt thumbnail, som vil blive vist i nyhedsfeedet.
(En thumbnail er det billede, som vises før en video afspilles. De findes på alle platforme hvorpå du kan se video).

For at opnå den bedste størrelse og kvalitet på din video anbefales det at den skal være 504 x 283 px.

Anbefalet str.: 504 x 283 px

Oversigt

For at gøre det nemt for dig, har jeg lavet en oversigt over alle de forskellige størrelser der findes, så du nemt kan gemme dem på din computer og finde dem hurtigt frem.

Læs også

Billedestørrelsesguide til Instagram

Billedestørrelsesguide til Instagram Billedestørrelsesguide til Instagram Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige

Billedestørrelsesguide til Facebook

Billedestørrelsesguide til Facebook Billedestørrelsesguide til Facebook Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige

Opbygning af brandboard

Opbygning af brandboard Hvad er et brand board? Et brand board kan være et fantastisk værktøj til, at holde dit brand eller virksomhed i samme

Bagom mit Instagram feed

Bagom mit Instagram feed Plus mine 5 tips til et bedre instagram feed Jeg har fået rigtig mange henvendelser på det seneste ang hvad jeg