Billedestørrelsesguide til Instagram

Billedestørrelsesguide til Instagram

Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige på alle de forskellige platforme. Derfor har jeg lavet dette indlæg, hvor jeg vil prøve at guide dig igennem alle de forskellige størrelser til Instagram. 

Selvom det ikke er noget du tænker over, så er der rigtig mange forskellige størrelser du skal være opmærksom på!
Derfor vil jeg prøve at skabe et overblik over det hele her.

Hvis du søger en størrelsesguide til facebook kan du læse min guide lige her. 

Kvadratisk/landskab/højkant billede til feed

Jeg har valgt at starte med at fortælle lidt om størrelsen på et kvadratisk billede opslag. 

Jeg har lagt mærke til, at rigtig mange ligger opslag op som er grynet eller utydelige, og dette skydes simpelt en for lille størrelse billede. Derfor vil jeg anbefale, at de billeder man ligger op er 1080 x 1080 px. 

Ligegyldigt hvilken format du ligger op, vil det altid blive vist i 1080 x 1080 px på selve feed siden.  

Anbefalet str. til Computer: 1080 x 1080 px

Anbefalet str. til mobil: 1080 x 1080 px

Hvis du derimod ønsker, at ligge et landskab format billede op, kræver det en anden størrelser. her vil jeg anbefale dig at bruge enten 1080 x 566 px.

Anbefalet str. til Computer: 1080 x 566 px

Anbefalet str. til mobil: 1080 x 566 px

Hvis du har et billede på højkant anbefaler jeg dig at bruge denne størrelse, 1080 x 1350 px.

Anbefalet str. til Computer: 1080 x 1350 px

Anbefalet str. til mobil: 1080 x 1350 px

Facebook profilbillede

For at opnå det bedste profilbillede på din instagramside, både i kvalitet og størrelse anbefaler jeg at sørge for profilbilledet er 110 x 110 px. Hvis du uploader et bredt billede som profilbillede, vil du opleve at facebook beskære i det, så det passer ind i den runde boks.

Anbefalet str.: 110 x 110 px (kvadratisk)

Instagram historie størrelse

Hvis du ønsker at ligge en historie op som udnytter det maksimale plads og derved den bedste kvalitet, så skal du bruge et billede, som er på højkant og mindst 1920 px x 1080 px. Hvis du har en landskab format billede eller kvadratisk vil du opleve Instagram automatisk vil beskære det, ved mindre du selv zoomer ud (her vil du dog ikke udnytte den optimale kvalitet). 

Anbefalet str.: 1920 x 1080 px (højformat)

Anbefalet str.: 1920 x 1080 px (højformat)

Oversigt

For at gøre det nemt for dig, har jeg lavet en oversigt over alle de forskellige størrelser der findes, så du nemt kan gemme dem på din computer og finde dem hurtigt frem.

Læs også

Billedestørrelsesguide til Facebook

Billedestørrelsesguide til Facebook Billedestørrelsesguide til Facebook Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige

Opbygning af brandboard

Opbygning af brandboard Hvad er et brand board? Et brand board kan være et fantastisk værktøj til, at holde dit brand eller virksomhed i samme

Billedestørrelsesguide til Instagram

Billedestørrelsesguide til Instagram Billedestørrelsesguide til Instagram Jeg har selv igennem tiden haft rigtig svært ved at finde ud af hvilke billedestørrelser der er de rigtige

Bagom mit Instagram feed

Bagom mit Instagram feed Plus mine 5 tips til et bedre instagram feed Jeg har fået rigtig mange henvendelser på det seneste ang hvad jeg