Tips og tricks til billedstørrelser

Hvis du er iværksætter, selvstændig eller marketingsansvarligt, sidder du formodentlig med ansvaret for en virksomheds facebook profil, hvor du både skal uploade billeder til virksomhedssiden, annoncer i har på mediet eller jeres interne facebookgruppe.

Der findes én størrelse til virksomhedens side, en anden størrelse til billedannoncer og en helt tredje til coverbilledet i facebookgruppen.

Så har du til tider ligesom mig, svært ved at finde hoved og hale i alle de mange billedestørrelser, har jeg lavet dette blogindlæg for, at skabe en oversigt til dig, så du altid kan skabe de mest optimale billederstørrelser til de forskellige formater på facebook.

indflydelse på billedekvaliteten

Billeder består af en masse små firkantet kaldet pixels. Derfor vil jeg igennem hele dette indlæg angive billedstørrelserne i pixels. Hvis jeg f.eks. angiver en billedstørrelse på 820 x 312, angiver det altså, at billedet skal være 820 pixels i bredden og 312 pixels i højden.

Jeg selv, ændre min billedstørrelse i photoshop, men du kan også sagtens bruge mere simple billederedigeringsprogrammer. Det eneste det kræver er blot, at programmet indeholder et beskæringsværktøj hvor du kan angive hvilket antal pixels, du vil beskære billedet til.

Derfor beskære man altid i billeder ved hjælp af pixels og ikke cm eller mm. Som udgangspunkt kan et billede altid beskæres til et mindre antal pixel, uden at det skader eller ændre i billedkvaliteten. Det kan dog godt skabe lidt udfordringer at beskære billedet til det rette format, uden at miste eller beskære vigtige detaljer fra billedet. En anden udfordring du kan måde, er hvis du ønsker at forstørre et billede som er mindre end den format du ønsker. Når du så forstørre billedet, kan du opleve at det bliver uskarpt.

Tips og tricks til billedbeskæring

Jeg har brugt meget tid på at sætte mig ind i hvordan et billede er opbygget og hvordan man bedst muligt arbejder med billederne så derfor har jeg samlet mine råd og erfaringer til dig lige her.

Når jeg skal beskære mine billeder til de specielle formater, beskære jeg dem altid ved hjælp af pixel mål. En huskeregel jeg har lavet til mig selv, er at jeg så vidt muligt altid beskære billedet til et mindre antal pixels.

Som udgangspunkt husker jeg også altid på, at et billede altid kan beskæres til et mindre antal pixel, uden at det skader billedkvaliteten. De udfordringer jeg har mødt kan være, at beskære billedet til det rette format, uden at miste vigtige detaljer fra billedet.
Hvis du oplever at dit billede bliver uskarpt kan det være fordi du har forsøgt at forstørre det til flere pixels og det derfor bliver utydeligt.

De forskellige billedstørrelser på facebook

Jeg synes ikke, at beskæringen er den svære del, når det gælder om at få billeder ind på facebook. Jeg synes er det delen med at huske alle de forskellige dimensioner, som facebook ønsker deres billeder skal have, der kan forvirre mig.
Jeg har derfor samlet en oversigt med alle størrelserne som facebook ønsker man benytter

Coverbillede til virksomhedsprofilen

Hvis du som jeg, skal have lavet et coverbillede i den rigtige størrelse, til din virksomhedsprofil, skal det måle:
820 x 312 px.

Dog skal du være opmærksom på, at sidens coverbillede vil blive beskåret ved visning på mobil da mobilenheder måler 640 x 360 px. 

Coverbillede til grupper

Hvis du som jeg, skal have lavet et coverbillede i den rigtige størrelse, til dit fællesskab/gruppe, skal det måle:
820 x 428 px.

Profilbilleder

Hvis du som jeg, skal have lavet et profilbillede i den rigtige størrelse generelt på facebook, skal det måle:
180 x 180 px.

Annoncer

Hvis du som jeg, ønsker at lave annoncer og promoveringer i den rigtige størrelse på facebook, skal det måle:
1200 x 628 px.

Promovering på instagram stories

Hvis du som jeg, ønsker at lave annoncer og promoveringer som skal deles i instagram stories, i den rigtige størrelse på facebook, skal det måle:
1920 x 1080 px.

lidt tips og tricks

En god huskeregel er, at der altid vil være forsekl på visningen af billeder på de forskellige enheder. Hvis du følger facebooks anbefalinger, komprimeres billedet automatisk, så de også tager sig bedst muligt ud på tablets og mobiler.
Facebook anbefaler, at uploade billeder i den højst mulige opløsning. Der er ingen maksimumgrænse, når det kommer til opløsning, og en høj opløsning sammen med det rette format sikrer dig, at billedet beholder den bedst mulige kvalitet.

Udover at have styr på pixels og teksten, er der også andre faktorer, du med fordel kan tage højde for, når du uploader dine billeder. Billedet til Facebook skal gemmes i jpg eller png format og bør gemmes i farveprofilen sRGB, for at sikre at farverne forbliver så tætte på originalbilledet som muligt.

Ses vi ovre på facebook?

Jeg kunne blive ved med at skrive løs om facebook, men jeg må hellere stoppe, før dette indlæg bliver alt alt for langt.
Hvis du sidder med et specielt ønske til en guide eller bare til at høre mine tips og tricks om, må du endelig skrive til dig! Det vil jeg kun elske.

Jeg håber vi ses ovre på facebook!